Széchenyi 2020
Menu
A+ A A-

Beiratkozás

Előjegyzési, beiratkozási szabályok

A Szent Erzsébet Családi Napközi I-II 2x7 férőhellyel rendelkezik.

A Családi Napközi 1 éves -3 éves korig fogad gyermekeket.

A jelentkezés folyamatos, a felvétel a jelentkezések sorrendjében történik.

Amennyiben a jelentkező gyermeket helyhiány miatt nem áll módunkban családi napközinkben elhelyezni, a gyermek nevét és a szülő elérhetőségét a szülő egyetértésével ún. „várólistára” tesszük, hogy a legközelebbi férőhely felszabadulásával ezt figyelembe vegyük.

Beiratkozásnál a szülő kötelezi magát a gyermek nevét, születési adatait, lakcímét, és a szülő elérhetőségeit a napközi rendelkezésére bocsátani.

Nyitva tartás

A családi napközi nyitva tartása: hétfőtől péntekig 7.30  -  16.30  óráig.

Gyermekvédelmi szabályok

A családi napköziből a gyermeket csak a szülő vagy az általa írásban megbízott személy viheti el. A meghatalmazás lehet egyszeri és állandó (visszavonásig). 14 éven aluli gyermek e feladattal nem bízható meg.

Gyermek gondviselésére vonatkozó jogi határozat eredményét a szülő köteles legalább szóban a vezetőkkel közölni.

A gyermek testi és lelki fejlődéséért közösen felelnek a szülői ház és a családi napközi. Amennyiben a gyermek életében fejlődését/személyiségét veszélyeztető állapot állna be, úgy minden esetben a szükséges jogi intézkedést kötelesek eszközölni a felelős személyek.

Teendők betegség esetén

A családi napközibe csak egészséges gyermek hozható. A közösség érdeke védelmében lázas (37.5 C – nál magasabb testhőmérséklet) , antibiotikumot szedő vagy fertőzésre gyanús gyermek a családi napközit nem látogathatja. A családban előforduló fertőző betegségről a családi napközit értesíteni kell.

A családi napköziben nem gondozható fertőző beteg gyermek mindaddig, amíg a kezelőorvos igazolása szerint ez az állapot fennáll. A betegség miatt hiányzó gyermeket csak orvosi igazolással (egészséges, közösségbe mehet) fogadjuk újból.

A gyermek gyógyszer és ételérzékenységéről a szülő tájékoztassa a családi napközit, a kivizsgálás eredményét kérjük bemutatni.

Abban az esetben, ha a gyermek a családi napköziben napközben megbetegszik, a gondozónő értesíti a szülőt, ehhez feltétlenül szükséges a pontos cím, és telefonszám.

Megszűnik az ellátása annak a kisgyereknek, aki orvosi szakvélemény szerint egészségi állapota miatt közösségben nem gondozható, illetőleg magatartás zavara veszélyezteti a többi gyermek fejlődését.

Térítési díj fizetési szabályzat

Az első működési évben a szülők mentesülnek az étkezési- illetve a térítési díj fizetése alól, mivel a szolgáltatás Európai Uniós forrásból kerül finanszírozásra. /TÁMOP 2.4.5-12/1-2012-0091/ 

Kapcsolattartás, Együttműködés a szülőkkel

Amennyiben egy probléma a családok egy csoportját közösen érinti, úgy a családi napközinek kötelessége szülői fórumot rendezni e téma megbeszélésére 

Az együttműködésre alkalmas fórumok:

 • szülői értekezlet
 • fogadóóra
 • közös rendezvények
 • a gondozóval való rövid esetenkénti megbeszélés

A szülőknek lehetőségük van rá, hogy a megfelelő fórumokon részt vegyenek, ötleteikkel se¬gítsék elő a közös gondolkodást.

Probléma, konfliktus esetén mindenképp keressék fel a gondozót illetve a családi napközi vezetőjét, és velük közösen próbálják megoldani a konkrét helyzetet.

Dohányzás

A Szent Erzsébet Családi Napközi nem dohányzó, így a napközi egész területén (az udvaron is) kérjük a dohányzás mellőzését. A családi napközi területére - beleértve az udvart is. A családi napközi dolgozóira ugyanezen szabályzat vonatkozik.

Értéktárgyak, játékok behozatala

 • ha a gyermek a családi napközibe értéktárgyat illetve játékot hoz, azok megőrzéséért a családi napközi felelősséget nem vállal
 • a játékok eltűnésért illetve azok megrongálódásáért szintén nem tudunk felelősséget vállalni.

Ruházat

Váltóruháról a szülők gondoskodjanak ( váltóruha, váltócipő, váltás fehérnemű, pelenka) a jobb kihasználás érdekében csak a legfontosabb ruhákat kérjük ott tárolni

 • A tisztasági felszerelést (fogkrém, fogmosó pohár, papírzsebkendő, toalett papír, szalvéta) a szülők biztosítják
 • Váltóruháról a szülők gondoskodjanak (váltóruha, váltócipő, váltás fehérnemű, pelenka) a jobb kihasználás érdekében csak a legfontosabb ruhákat kérjük ott tárolni
 • A gyermek öltözködése a napi várható időjárásnak megfelelően történjen
 • A törölközőről és ágyneműről és ezek tisztán tartásáról a családi napközi fenntartója gondoskodik

 

Elérhetőségeink

Harkai CsaNa Kft.
9422 Harka
Keresztúri út 2/A

Telefon

+36 20 962 42 17

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Közösségi oldalaink

Csatlakozzon hozzánk közösségi oldalainkon :)

Facebook Twitter Google+ RSS Dribbble Vimeo

Nevelési területek

 • érzelmi nevelés 
 • értelmi nevelés
 • erkölcsi nevelés
 • testi nevelés